Onze winkels zijn weer open en we helpen je graag. Lees hier meer.

Let op: door een storing worden onze digitale cadeaukaarten vertraagd verstuurd.

LET OP: door drukte bij onze postverwerker zijn online cadeaukaart bestellingen vertraagd.

Voor jou: een gratis recept van Ottolenghi

Schotel jij je familie elk jaar opnieuw hetzelfde kerstdiner voor, geen idee wat je moet maken?

Het kookboek "Ottolenghi Test Kitchen - Shelf Love" staat vol makkelijke recepten.
Minder stress en minder gedoe, maar mét de 'wow-factor' van een echte Ottolenghi maaltijd.
Het boek geeft je bij elk recept ruimte en creativiteit om je eigen draai te geven aan een recept. 

Om je vast een sneak-peek te geven van de heerlijke recepten te vinden in het boek, krijg je van ons één recept cadeau!
Nieuwsgierig naar meer? Het boek is te vinden in alle Primera winkels. 

Kook ze! 

Puntpaprika’s gevuld met romige mais en ingelegde jalapeñopepers

Voorbereiden: 20 minuten
Bereiden: 1 uur en 15 minuten

Deze indrukwekkend uitziende paprika’s zijn bedrieglijk gemakkelijk te maken, en een heerlijke manier om die zak met diepvriesmais  op een goede manier te gebruiken. Eet ze voor een complete maaltijd met de salade van tuinbonen met kruiden (blz. 195) of wat  geroosterde aardappels.

Voor 4 personen, als lichte lunch

1. Verhit de oven tot 180 °C.

2. Doe de jalapeñopeper met azijn  en suiker in een kleine schaal en meng alles. Zet hem opzij om de peper te marineren.

3. Doe de maiskorrels met de room, polenta, twee derde van de knoflook, het ei, 1 eetlepel olie, ¾ theelepel zout en royaal versgemalen peper in een keukenmachine en mix alles tot een zeer grove puree. Schep hem in een schaal en roer de mozzarella en de cheddar erdoor.

4. Maak met een klein scherp mes een inkeping over de lengte van elke paprika (let goed op dat u ze niet helemaal doorsnijdt), laat het steeltje zitten. Verwijder met uw vingertoppen voorzichtig de zaadjes en vul elke paprika met het maismengsel.

5. Giet 1 eetlepel olie over de bodem van een grote, gietijzeren pan of een sauteerpan en bedek hem met de uienringen en takjes tijm, bestrooi licht met zout en peper. Leg de paprika’s met de inkeping boven op de uien en besprenkel ze met 1 eetlepel olie. Kruid alles licht met zout en peper en giet 200 ml water in de pan, zorg ervoor dat je het niet in de paprika’s giet. Bak ze 30 minuten in de oven, schakel de temperatuur naar 200 °C en bak ze nog 20 minuten in de oven tot de paprika’s gaar en mooi van kleur zijn.

6. Roer intussen in een kleine schaal de overgebleven 4 eetlepels olie, met koriander, overgebleven knoflook, 1/8 theelepel zout en  royaal versgemalen peper door elkaar.

7. Schep de korianderolie en gemarineerde jalapeño’s over de paprika’s en serveer ze warm.

Ingedriënten: 

1 groene jalapeñopeper, met zaadlijsten en al in dunne ringetjes gesneden (15 g); 2 eetl. appelciderazijn; 1 theel. fijne kristalsuiker; 250 g diepvriesmaiskorrels, ontdooid; 100 ml slagroom;
50 g snelkookpolenta; 3 tenen knoflook, fijngehakt; 1 ei; 105 ml olijfolie; 75 g vochtarme mozzarella, grofgeraspt; zout; 75 g rijpe cheddar, grofgeraspt; 4 middelgrote rode puntpaprika’s;
2 uien, in ringen van 5 x 1 cm; 5 g takjes tijm; 10 g verse koriander, fijngesneden; zwarte peper

Maak uw eigen versie:

Gebruik gewone paprika’s als u geen puntpaprika’s kunt krijgen.
Varieer met de kazen – elke zachte, goed smeltendesoort is hiervoor geschikt!
Verdubbel de hoeveelheden als er meer eters zijn.

Vooruitwerken:

Vul de paprika’s een dag van tevoren, zodat u ze de volgende dag meteen kunt bakken.

1 groene jalapeñopeper, met zaadlijsten en al in dunne ringetjes gesneden (15 g)

2 eetl. appelciderazijn

1 theel. fijne kristalsuiker

250 g diepvriesmaiskorrels, ontdooid

100 ml slagroom

50 g snelkookpolenta

3 tenen knoflook, fijngehakt

1 ei

105 ml olijfolie

75 g vochtarme mozzarella, grofgeraspt

Zout

75 g rijpe cheddar, grofgeraspt

4 middelgrote rode puntpaprika’s

2 uien, in ringen van 5 x 1 cm

5 g takjes tijm

10 g verse koriander, fijngesneden

Zwarte peper

Back to top