Functioneel Beheerder ICT (fulltime)

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan bij een top 10 retailer, waar je echt impact kunt maken? Help je mee in de realisatie en beheer van IT-oplossingen waar we als organisatie het verschil mee kunnen maken? Lees dan verder!

Help jij ons team verder?

De afgelopen jaren zijn de ICT afhankelijke activiteiten van Primera uitgebreider en complexer geworden. Continuïteit, wendbaarheid en veiligheid  zijn van cruciaal belang voor zowel ons hoofdkantoor, de winkelautomatisering en de daaraan gekoppelde commerciële applicaties.

De ICT afdeling heeft daarom een belangrijke, faciliterende rol en met in totaal meer dan 1 miljoen transacties per week is ICT het kloppende hart van de ruim 525 Primera winkels én de collega's op het hoofdkantoor die dit mogelijk maken. 

Dit vind jij leuk om te doen.

Als Functioneel Beheerder draag je zorg voor de ontwikkeling, beheer en ondersteuning van onze belangrijkste applicaties op het hoofdkantoor. Je draagt bij aan het continu verbeteren van deze applicaties – al dan niet in projectmatige vorm – en zoekt altijd naar kansen hoe collega’s hun werk slimmer kunnen vormgeven en helpt ze hier ook bij. Je krijgt energie van ontwikkelingen binnen jouw domein en het toepassen ervan. Je bent nieuwsgierig en je interesse gaat verder dan alleen jouw primaire domein.

Dit is jouw domein.

Binnen de ICT voorzieningen van Primera ligt een belangrijke scheiding tussen winkelautomatisering en hoofdkantoor automatisering.

Jouw primaire domein betreft de applicaties die we op het hoofdkantoor gebruiken, met name rondom Microsoft Office 365 en Teams zoeken we versterking. Dat is niet alles, want we hebben ook enkele applicaties die door de leverancier functioneel worden beheerd, zoals Exact en Scansys. Hierbij pak je meer de regierol en ben je de schakel tussen leverancier en de business.

Bij Primera zijn we gestart met een digitale transformatie programma waarin Microsoft Dynamics 365 en het Microsoft Power platform een belangrijke rol in nemen. Hier ga je ook zeker aan deelnemen!

Het domein Winkelautomatisering, met onder andere de kassasystemen en diensten voor ondernemers, en de werkplek ICT vallen niet onder jouw domein. Binnen het team vragen we je wel back-up te zijn voor enkele onderdelen zodat we kennis borgen en elkaar kunnen steunen waar nodig.

Dit is wat we aan je vragen.

Als functioneel beheerder is geen enkele dag hetzelfde. Die bestaat namelijk uit een mix van verschillende resultaatgebieden:

 • Beheer / inrichting / onderhoud van applicaties binnen jouw domein. In sommige gevallen doe je dat zelf, soms in een regierol richting de betrokken leverancier(s)
 • Participeren in en/of leveren van bijdragen aan projecten
 • Signaleren van kansen en vertalen naar concrete oplossingen inclusief aanpak, impact en kosten. Hierbij neem je de verschillende invalshoeken en belangen mee en communiceert hierover met belanghebbenden op verschillende niveaus
 • Bieden van ondersteuning van collega’s en gebruikers, via incidenten of bijvoorbeeld door het geven van (adoptie) training, opstellen van documentatie, etc.

Hierin herken jij jezelf:

 • HBO werk- en denkniveau met minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Je bent nieuwsgierig, leergierig en breed georiënteerd
 • Je werkt graag samen, neemt ownership en hebt een doorzettersmentaliteit
 • Je bent communicatief sterk; je enthousiasmeert en weet hoe je jouw verschillende gesprekspartners (intern en extern) het beste kunt benaderen
 • Je voelt je thuis in een commerciële organisatie met een hart voor de klant en ondernemers
 • Je hebt uitgebreide kennis van en ervaring met het Microsoft 365 platform, in bijzonder Office, Teams en Sharepoint.
 • Ervaring met Microsoft Dynamics & Power platform is een grote pré, evenals relevante kennis van werkplekautomatisering en gerelateerde technieken (bijv. virtualisatie, AD, InTune, etc.)
 • Je snapt hoe softwareontwikkeling en integraties werken
 • Aanvullende certificaten op gebied van Lean, Projectmanagement, BiSL en Agile methodes zijn een pré

Even naar Primera.

Bij Primera maken we graag ieder moment even bijzonder. Een kaartje dat langer blijft hangen, een tijdschrift voor een momentje voor jezelf of een Staatslot waar je bij weg kunt dromen. Met onze ruim 525 ondernemers als stille kracht die het uitgezochte cadeautje mooi voor je inpakken of gewoon even tijd maken voor een praatje. Op ons hoofdkantoor in Waardenburg werken we met een loyale club van 62 Primera collega’s. Dit doen we met veel inzet, passie & plezier.

We doen altijd iets extra's.

We bieden je goede arbeidsvoorwaarden, een veelzijdige functie én een dynamische Retail omgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Om het nog leuker te maken bieden we je een PrimeraFIT programma aan zodat je extra fit en scherp bent. Met het team en als bedrijf organiseren we geregeld teamuitjes en bieden we je leuke extra’s.

Ben jij ook enthousiast geworden? Solliciteer!  

Voor eventuele vragen over de vacature, neem dan contact op met Mirèn Anema- van Balen, HR-Specialist via het telefoonnummer 0418 – 65 10 07.

Stuur je sollicitatie per e-mail naar solliciteren@primera.nl.

Back to top