Vacature Hoofd ICT m/v (fulltime)

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan bij een top 10 retailer, waar je echt impact kunt maken? Help je mee om onze business doelen om te zetten naar de juiste IT-oplossingen? Lees dan snel verder.

Help jij ons team verder?

De afgelopen jaren zijn de ICT afhankelijke activiteiten van Primera uitgebreider en complexer geworden. Continuïteit, wendbaarheid en veiligheid van de ICT-voorzieningen zijn van cruciaal belang voor zowel de winkelautomatisering, de daaraan gekoppelde commerciële applicaties en voor ons hoofdkantoor.

In samenwerking met het team ICT werk je in deze functie nauw samen met diverse strategische partners om het resultaat van de aangesloten ondernemers verder te brengen door meer gemak, inzichten en business te creëren. De afdeling heeft een belangrijke, faciliterende rol en met in totaal meer dan 1 miljoen transacties per week is ICT het kloppende hart van de ruim 525 Primera winkels én de collega's op het hoofdkantoor die dit mogelijk maken. Om als Retail organisatie wendbaar te blijven, is er gestart met een programma om de digitale transformatie vorm te geven. 

Dit vind jij leuk om te doen.

Als Hoofd ICT geef je leiding aan een ervaren team en coördineer je de ICT-activiteiten als meewerkend voorman. Je bent in staat om richting te geven en keuzes te maken over de totale set van ICT-voorzieningen en dienstverlening.

Met jouw kennis ben je een volwaardig, technisch sparringpartner voor het ICT-team. Jouw sterke communicatieve- en coaching vaardigheden stellen je in staat om de samenwerking met het team ICT, collega’s en leveranciers te blijven verbeteren. Hierbij bewaak je het gestelde tijdspad en de kwaliteit van opleveringen volgens gemaakte afspraken. 

Je bent in staat organisatie en directie te adviseren en gezamenlijk de visie en strategie te vertalen naar ICT-beleid en concrete jaar- en projectplannen inclusief bijbehorende budgetten. 

De activiteiten van het ICT-team zijn o.a.:

 • Initiëren en bijdragen aan ICT-, business- en innovatieprojecten incl. projectmanagement en businessanalyse.
 • Ontwikkelen en implementeren van de IT-architectuurter ondersteuning van de digitale transformatie van Primera. Zo blijft de organisatie wendbaar en kunnen we inspelen op commerciële kansen. 
 • Beheer, ontwikkeling en support van het kassasysteem, inclusief productbeheer, acties en koppelingen met dienstverlenende leveranciers. 
 • Beheer, ontwikkeling en support van werkplekvoorzieningen, servers en applicaties en de interne en externe infrastructuur.
 • Beheer en ontwikkeling van BI-dashboards. Op die manier delen we bedrijf breed en met partners managementinformatie, stuurinformatie en data-analyses.
 • Beheer- en signaalfunctie op gebied van beveiliging en privacy om onze klanten, gegevens en voorzieningen veilig te houden.

Hierin herken jij jezelf:

 • Je bent communicatief sterk; je krijgt mensen in beweging en enthousiast.
 • Je voelt je thuis in een commerciële organisatie met een hart voor de klant en ondernemers.
 • Je weet voor het team en de organisatie de juiste afwegingen te maken in korte en lange termijn acties en gevolgen.
 • Je werkt graag samen, hebt een doorzettersmentaliteit, je bent ondernemend en werkt graag resultaat- en klantgericht.
 • Je hebt ervaring met technisch project- en programmamanagement, bij voorkeur met toepassing van verschillende (agile)methodes en met multidisciplinaire teams.
 • Je snapt hoe mensen in beweging komen, hoe verandermanagement werkt en adoptie een plek heeft in alles waar ICT aan bijdraagt.
 • Je bent technisch breed georiënteerd; ICT-infrastructuur, virtualisatie, functioneel applicatiebeheer, softwareontwikkeling en interfaces schrikken jou niet af.
 • Je hebt enige ervaring met leveranciersmanagement, opbouwen van relaties (intern en extern) en het uit nutten Contractonderhandelingen en SLA beheer horen hierbij.
 • HBO+ werk- en denkniveau, ervaring met leidinggeven van specialistische teams.
 • Retail kennis en ervaring is een pré.

Even naar Primera.

Bij Primera maken we graag ieder moment even bijzonder. Een kaartje dat langer blijft hangen, een tijdschrift voor een momentje voor jezelf of een Staatslot waar je bij weg kunt dromen. Met onze ruim 525 ondernemers als stille kracht die het uitgezochte cadeautje mooi voor je inpakken of gewoon even tijd maken voor een praatje. Op ons hoofdkantoor in Waardenburg werken we met een loyale club van 62 Primera collega’s. Dit doen we met veel inzet, passie & plezier.

We doen altijd iets extra's

We bieden je goede arbeidsvoorwaarden, een veelzijdige functie én een dynamische Retail omgeving met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Om het nog leuker te maken bieden we je een PrimeraFIT programma aan zodat je extra fit en scherp bent. Met het team en als bedrijf organiseren we geregeld teamuitjes en bieden we je leuke extra’s.

We maken graag tijd voor je 

We hopen snel van je te horen. Dat kan door een bericht te sturen naar solliciteren@primera.nl t.a.v.  Mirèn Anema- van Balen. We zijn benieuwd naar jouw motivatie en voeg hier ook jouw CV met salarisindicatie aan toe. De gesprekken vinden plaats op het hoofdkantoor in Waardenburg. Voor eventuele vragen over de vacature, neem dan contact op met Thomas van der Knijff via telefoonnummer 0418 651007

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Back to top