Ben jij op zoek naar een hele interessante en leerzame startersbaan bij een top 10 retailer, waar je echt impact kunt leren maken? Wil jij ook altijd winnen? Lees dan snel verder.  

 Junior Assortimentsmanager met commercieel talent m/v (fulltime) 

Je komt te werken in een enthousiast & dynamisch commercieel team dat met veel plezier samenwerkt om met elkaar de ambities van de Primera ondernemers waar te maken. Je collega’s maken graag tijd voor je om je wegwijs te maken in de organisatie en je verder te talenten verder te laten ontwikkelen. Je ondersteunt je collega assortimentsmanagers bij alle commerciële werkzaamheden & biedt ondersteuning bij diverse projecten van het team. Maar geef vooral ook aan waarop jij je verder wilt ontwikkelen.

Dit jaar hebben we mede namens alle ondernemers en medewerkers, dé overall prijs van de Beste Winkelketenverkiezingen in ontvangst mogen nemen als “ABN AMRO Retailer of the Year the Netherlands’ 2021-2022”! En daar zijn we heel trots op!

Ben jij leergierig? Daarnaast ook commercieel, resultaat- en servicegericht? Dan zoeken wij jou om samen met ons team de beste te blijven. En met samen bedoelen we naast onze collega's en ondernemers ook het bouwen aan een goede samenwerking met leveranciers.

Dit vind jij leuk om te doen:

 • Samen met de assortimentsmanager(s) in gesprek met leveranciers over jaarplannen en de beste promoties;

 • Voorbereiden van leveranciersgesprekken en opstellen van marketingplannen;

 • Coördineren en opstellen van promoties in de winkels;

 • Het initiëren en uitvoeren van (promotionele)afspraken met leveranciers;

 • Aanleveren en samenstellen van informatie over promoties voor onze marketingcampagnes;

 • Het beantwoorden van ondernemers- en leveranciersvragen over diverse assortimenten;

 • Bijdragen en deelnemen aan uiteenlopende commerciële projecten;

 • Voorbereiden en delen van communicatie voor ondernemers;

 • Analyse van de cijfers om daarmee in te spelen op trends en ontwikkelingen;

 • Bijdragen en meehelpen bij het voorbereiden van bijeenkomsten met ondernemers, zoals de Ondernemersavonden en Algemene Ledenvergadering;

 • Organiseren en uitvoeren van inkoopaanbiedingen voor onze winkels;

 • Beheer van een aantal kleinere productgroepen behoort tot de mogelijkheden.

Hierin herken jij jezelf

 • je hebt net succesvol een hbo of wo- opleiding afgerond; bij voorkeur een commerciële richting;

 • je hebt gemerkt tijdens je stages & opleiding dat van Retail je hart sneller klopt.

 • collegiale instelling en een no-nonsense mentaliteit;

 • je hebt commercieel talent, vind het leuk om on-the-job je verder te ontwikkelen; 

 • je kun goed organiseren, werkt gestructureerd en accuraat; 

 • bij voorkeur woonachtig in een straal van circa 40 km rond Waardenburg

Even naar Primera
Heb jij altijd al willen werken bij een top 10 retailer? Bij Primera maken we graag ieder moment even bijzonder. Een kaartje dat langer blijft hangen, een tijdschrift voor een momentje voor jezelf of een Staatslot waar je bij weg kunt dromen. Met onze ruim 500 ondernemers als stille kracht die het uitgezochte cadeautje mooi voor je inpakken of gewoon even tijd maken voor een praatje.

En dat begint bij het team vanuit Waardenburg. Met een loyale club van 62 Primera collega’s ondersteunen we onze ondernemers door het hele land en als coöperatie willen we altijd winnen, jij dus ook anders had je niet verder gelezen! Dit doen we met veel inzet en passie, maar ook met veel plezier. Wekelijks komen er ruim 900.000 klanten in onze winkels. De grootste assortimentsgroepen zijn tabak, wenskaarten, cadeaukaarten, tijdschriften en loterijen. Aangevuld met handige services zoals PostNL en pasfoto’s is er altijd een reden om even naar Primera te gaan! Onze e-commerce activiteiten zorgen ervoor dat klanten ook online bestellen en via Primera.nl wordt er een breed assortiment cadeaukaarten, prepaidkaarten en een uniek gepersonaliseerd cadeauassortiment aangeboden.

We doen altijd iets extra’s 
We bieden je goede arbeidsvoorwaarden, maar vooral een veelzijdige functie én een dynamische Retailomgeving waarin mensen met passie, plezier en bovengemiddelde inzet samenwerken voor maar één doel; het resultaat van onze aangesloten ondernemers. Om het nog leuker te maken bieden we je een PrimeraFIT programma aan zodat je extra fit en scherp bent. Met het team en als bedrijf organiseren we geregeld teamuitjes en bieden we je leuke extra’s.

We maken graag tijd voor je 
We hopen snel van je te horen. Dat kan door een bericht te sturen naar solliciteren@primera.nl t.a.v. Mirèn van Balen. We zijn benieuwd naar jouw motivatie. Voor deze procedure werken we exclusief samen met een recruitmentbureau, jouw gegevens sturen we dan ook door naar deze partner.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Functieomschrijving

Heb jij altijd al willen werken bij een top 10 retailer? Bij Primera maken we graag ieder moment even bijzonder. Een kaartje dat langer blijft hangen, een tijdschrift voor een momentje voor jezelf of een Staatslot waar je bij weg kunt dromen. Met onze ondernemers als stille kracht die het uitgezochte cadeautje mooi voor je inpakken of gewoon even tijd maken voor een praatje.

En dat begint bij het team vanuit Waardenburg. Met een loyale club Primera collega’s ondersteunen we onze ondernemers door het hele land en als coöperatie willen we altijd winnen! Dit doen we met veel inzet en passie, maar ook met veel plezier.

Wij zijn op dit moment op zoek naar versterking binnen ons Commerciële team.

 Assortimentsmanager m/v (fulltime) 

Je komt te werken in een enthousiast & dynamisch commercieel team bestaande uit 17 collega’s, die iedere dag met veel plezier samenwerken om met elkaar de ambities van zelfstandige ondernemers bij Primera waar te maken. Je collega’s maken graag tijd voor je om je wegwijs te maken in de organisatie. Na een inwerkperiode zal je, met ondersteuning van je directe collega’s, zelfstandig aan de slag gaan.

Ben jij een ambitieuze, commerciële en enthousiaste collega, die affiniteit heeft met de Retail? Resultaatgerichtheid, servicegerichtheid en flexibiliteit zijn belangrijke karaktereigenschappen, die wij zoeken in een kandidaat. Als assortimentsmanager ben je verantwoordelijk voor het behalen van de omzet- en rendementsdoelstellingen voor zowel de organisatie als de aangesloten leden. Om dit doel te bereiken, is een goede samenwerking met collega’s en ondernemers essentieel en ben je in staat een goede relatie met A-merk fabrikanten en leveranciers (Hallmark, HP, Stabilo) op te bouwen.

Binnen het team van assortimentsmanagers ben je onder andere verantwoordelijk voor de assortimentsgroepen: wenskaarten, kantoorartikelen, cartridges, agenda’s en kalenders, batterijen en ben je betrokken bij de coördinatie van de centrale logistiek naar onze winkels.

Tot de belangrijkste taken van de assortimentsmanager behoren:

 • Zorgdragen voor een optimale assortimentssamenstelling en realisatie van een maximaal rendement voor ondernemer en organisatie;
 • Ontwikkeling en realisatie van de gestelde doelen ten aanzien van de omzet, marktaandeel en strategie van de betreffende categorieën;
 • Inhoud geven aan de verschillende onderdelen van de marketingmix voor de betreffende categorieën en vormgeven van commerciële jaarplannen; je werkt hierin nauw samen met je collega’s van Marketing.
 • Op de hoogte blijven van trends, marktontwikkelingen en de kansen, die daaruit ontstaan, benutten;
 • Verantwoordelijk voor communicatie met ondernemers en fabrikanten en om goed feeling te houden met de winkelvloer, daarom vragen we je ook regelmatig contact te hebben met de ondernemers in het land door het doen van winkelbezoeken;
 • Het voeren van onderhandelings- en jaargesprekken met fabrikanten;
 • Analyseren van assortimenten, meting en verslaglegging van resultaten.

Functie-eisen

Van jou als kandidaat verwachten wij:

 • een afgeronde hbo-opleiding; bij voorkeur Commerciële Economie;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • collegiale instelling en een no-nonsense mentaliteit;
 • ervaring in de Retail;
 • je draait je hand niet om voor een goede onderhandeling & je bent analytisch sterk;
 • affiniteit met de eerdergenoemde assortimenten;
 • bij voorkeur woonachtig in een straal van circa 40 km. rond Waardenburg.

Even naar Primera.

Primera is een sterk groeiende winkelketen met 524 aangesloten zelfstandige ondernemers. Primera heeft een coöperatieve structuur waardoor zelfstandige ondernemers ook samenwerken en solidair zijn. Wekelijks komen er ruim 900.000 klanten in onze winkels voor een gespecialiseerd assortiment. De grootste assortimentsgroepen zijn tabak, wenskaarten, cadeaukaarten, tijdschriften en loterijen. Aangevuld met handige services zoals PostNL en pasfoto’s is er altijd een reden om even naar Primera te gaan! Onze e-commerce activiteiten zorgen ervoor dat klanten ook online bestellen en via Primera.nl wordt er een breed assortiment cadeaukaarten, prepaidkaarten en een uniek gepersonaliseerd cadeauassortiment aangeboden.

Vanuit ons moderne hoofdkantoor in Waardenburg zetten 62 binnen- en buitendienstcollega’s zich actief in ter ondersteuning van onze ondernemers met de afdelingen Commercie (Assortimentsmanagement, Marketing en E-Commerce), ICT, Projecten, Districtsmanagement, Finance, HR en Office Support/Servicedesk. 

We doen altijd iets extra's

We bieden je goede arbeidsvoorwaarden, maar vooral een veelzijdige functie én een dynamische Retailomgeving waarin mensen met passie, plezier en bovengemiddelde inzet samenwerken voor maar één doel; het resultaat van onze aangesloten ondernemers. Om het nog leuker te maken bieden we je een PrimeraFIT programma aan zodat je extra fit en scherp bent. Met het team en als bedrijf organiseren we geregeld teamuitjes en bieden we je leuke extra’s. 

We maken graag tijd voor je 

We hopen snel van je te horen. Dat kan door een bericht te sturen naar solliciteren@primera.nl t.a.v.  Mirèn Anema- van Balen. We zijn benieuwd naar jouw motivatie en voeg hier ook jouw CV met salarisindicatie aan toe. De gesprekken vinden plaats op het hoofdkantoor in Waardenburg. Voor eventuele vragen over de vacature, neem dan contact op met Marcel BlomHoofd Assortimenten via het telefoonnummer 06-51645852. De sluitingsdatum om reacties te versturen is maandag 1 februari 2021Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Back to top